Vad händer med fotbollen?

Det är mycket som händer inom fotbollens värld just nu. Det verkar som att det råder ett kaos på flera håll och kanter. Det hela grundar sig på det som har hänt i FIFA, där flera av de som styr den organisationen blivit avslöjade att ta emot mutor, mutor som bland annat skulle ha gått till dem för att fotbolls-VM skulle gå till Ryssland och till Qatar. Det är med andra ord en stor skandal som rullar upp och det har såklart fått de flesta att hårt kritisera det som FIFA står för och tilldelningen av VM.

Det verkar dock som att det kommer att hända en del inom FIFA nu för att komma till rätta med de problem och bekymmer som verkar ha varit ständigt närvarande inom organisationen, för det är inte första gången som FIFA har blivit anklagade för att inte har rent mjöl i påsen. Det har hänt för, alldeles för många gånger för att det ska kunna vara en slump, vilket i sin tur gör det än mer konstigt att de har kommit undan så lätt som de har gjort tidigare.

För vad är det som händer nu? Vi vet inte riktigt, men någonting kommer att hända och tills dess så fortsätter FIFA styras på samma sätt och vis som det har gjort hittills. Det dras lottningar till kommande kval och så är det mest locket på när det gäller det andra. Det här med att bojkotta VM och starta ett eget VM eller andra hot mot FIFA har visat sig vara tandlösa, för det ser nästan precis ut som det alltid har gjort, trots denna stora, bekräftade, skandal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>