Pilbågar och fönster

Bågskytte är någonting som alltid fascinerat mig även om jag inte utövar sporten Under mitt liv har jag bara fått några få tillfällen att prova på och varje gång tyckt det var lika roligt. En vacker dag kommer jag att skaffa mig en egen pilbåge för att på riktigt komma in i sporten, men det får vänta. Till dess så läser jag mycket om bågskytte på nätet, bland annat bloggen Archery Shop, där Johan skriver en hel massa spännande om pilbågar, och dessutom reparerar han gamla pilbågar och säljer dem. Så det blir nog därifrån jag köper min pilbåge när jag väl kommer till skott!

Olika sorters pilbågar
Det var också hos Archery Shop som jag lärde mig varför japanska pilbågar ser ut som de gör, assymetriska och konstiga. Japanska pilbågar har jag sett i många animerade filmer och de har alltid framstått som lite konstiga, men Johan ger en bakgrund till varför de ser ut som de gör: de är väldigt stora, och samtidigt tänkta att användas från hästryggen. Därav deras utseende; en japansk pilbåge är en av de mest kraftfulla, kanske den mest kraftfulla, som kan användas av beridna bågskyttar.

Johan kan annat också
Johan skriver inte bara om pilbågar utan om annat också, och alltid lika kunnigt. Till exempel detta inlägg om PVC-fönster, där han förklarar vitsen med PVC-fönster, och vad skillnaden mellan A-klass och B-klass är. För mig som snart kommer behöva skaffa nya fönster var det väldigt matnyttig information, som jag definitivt inte räknat med att hitta på Archery Shop. Det gör det hela ännu mera spännande och jag gillar att han skriver om lite vad han vill, pilbågar ena dagen och PVC-fönster nästa. Annars skulle jag nog inte kommit på tanken att skaffa PVC-fönster i stället för trä. Tack Johan, och fortsätt blogga bra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>