Animerade serier som jag gillar

Animerade serier är många gånger synonymt med japanska serier. Jag håller med om att det är lätt att göra den kopplingen, men faktum är att det finns otroligt mycket mer animerat som är väldigt bra idag. Jag tycker verkligen om de animerade serier som kommer från Japan, men det finns samtidigt sådana animerade serier som jag älskar som kommer från USA. Det är de som jag tänkt exemplifiera här.

DC Comics

Det här är den värld där Stålmannen och Batman lever, och det betyder att det är från DC Comics som de animerade serierna om dessa superhjältar kommer. DC är en lite mer tillbakadragen del av serievärlden, som inte riktigt lika lätt vågar gå annorlunda vägar, men de har samtidigt några av de största ikonerna när det kommer till superhjältar och superskurkar – där superskurkarna då är Jokern och Lex Luthor. Det är dessa karaktärer som ger tyngd till de animerade serierna, och det är de som hjälper andra hjältar att komma fram, speciellt när de slår på stora trumman med Justice League.

Marvel

Det här är de som verkligen vågar sig på lite annorlunda saker. Marvels universum är fyllt av mängder av olika häftiga superhjältar, där den mest kände förmodligen är Ironman. Med det finns mycket annat matnyttigt att hämta från den här världen, och där ibland finns Spindelmannen, Hulken och Thor. Och det är ändå enbart en liten skara, och då glömmer vi samtidigt Captain America. Det har gjorts många animerade serier med dessa superhjältar och ska jag vara ärlig så har jag inte sett en enda som har varit dålig. Marvel lever verkligen upp till den höga ribban de satt för sig själva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>